Upc Puma Heren 74 ZwartwitFitness Match Schoenen Geest y7Ybf6gvI
Nike Max Rennen Zwartzwart Air Heren 270 Schoen Ah8050 005 qpLSGUMVz

Uitgeschoten met de chili of peper? Wij hebben dé tip. Voeg deze ingrediënten toe en je zult zien dat het eten een flink stuk minder pittig is.

Vakkleding Van nl Oozo Venlo Dam HDYI29WE
Getty Images

Zuivel

Zuivel, zoals melk, is een goede manier om een brand te blussen. Melk bevat het eiwit caseïne. Volgens foodgoeroe Kenji Lopez zorgt dit eiwit ervoor dat de stoffen die bijvoorbeeld een chilipeper pittig maken, als het ware worden weggespoeld. Is je curry of stoof veel te heet? Melk is de oplossing. Een topping van zure room en geraspte kaas kan, als de smaakcombi het toelaat natuurlijk, ook al een heleboel rechttrekken.

Suiker

Om de smaken van je gerecht meer in evenwicht te brengen, kun je bovendien suiker toevoegen. En dan hebben we het niet per se over pure suikers: honing of sojasaus geven ook al genoeg zoetigheid. Wat je ook kunt doen is tomaten toevoegen, die zijn van nature zoet.

Zuur

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van de vorige tip en inderdaad een vorm van zoetigheid aan je gerecht hebt toegevoegd, doe je er goed aan ook iets zuurs erbij te doen. Zoete smaken komen namelijk veel beter tot z’n recht als je ook iets zuurs toevoegt. Limoensap of balsamicoazijn zijn hier goede bruikbare voorbeelden van.

Pindakaas

Pindakaas? Jazeker. En dat kan heus niet alleen in gerechten of sauzen die pinda’s of noten bevatten. Vooral bij stoofschotels of romige soepen is pindakaas een oplossing voor jouw te pittige gerecht. Pluspunt: pindakaas verbetert de totale smaak van je gerecht.

Meer van Wist je dat
Nike Max Rennen Zwartzwart Air Heren 270 Schoen Ah8050 005 qpLSGUMVz
Adidas Hoge Grote Jongens Sneakers Sneaker Aan Keus Kinderen QdxosrBhCt