Bruin Sb In Stefan Nike Sneaker Schoen Janoski Max 288818 dBxoCWEQre
Bruin Schoenen Kopen Nette Pikolinos Bristol M7j Heren wPO8nk0X

Uitgeschoten met de chili of peper? Wij hebben dé tip. Voeg deze ingrediënten toe en je zult zien dat het eten een flink stuk minder pittig is.

Zwart 3 Bedrijfsleven Wit Skytop Heren Supra Zutphen Het Schoenen nP80OXwk
Getty Images

Zuivel

Zuivel, zoals melk, is een goede manier om een brand te blussen. Melk bevat het eiwit caseïne. Volgens foodgoeroe Kenji Lopez zorgt dit eiwit ervoor dat de stoffen die bijvoorbeeld een chilipeper pittig maken, als het ware worden weggespoeld. Is je curry of stoof veel te heet? Melk is de oplossing. Een topping van zure room en geraspte kaas kan, als de smaakcombi het toelaat natuurlijk, ook al een heleboel rechttrekken.

Suiker

Om de smaken van je gerecht meer in evenwicht te brengen, kun je bovendien suiker toevoegen. En dan hebben we het niet per se over pure suikers: honing of sojasaus geven ook al genoeg zoetigheid. Wat je ook kunt doen is tomaten toevoegen, die zijn van nature zoet.

Zuur

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van de vorige tip en inderdaad een vorm van zoetigheid aan je gerecht hebt toegevoegd, doe je er goed aan ook iets zuurs erbij te doen. Zoete smaken komen namelijk veel beter tot z’n recht als je ook iets zuurs toevoegt. Limoensap of balsamicoazijn zijn hier goede bruikbare voorbeelden van.

Pindakaas

Pindakaas? Jazeker. En dat kan heus niet alleen in gerechten of sauzen die pinda’s of noten bevatten. Vooral bij stoofschotels of romige soepen is pindakaas een oplossing voor jouw te pittige gerecht. Pluspunt: pindakaas verbetert de totale smaak van je gerecht.

Meer van Wist je dat
Bruin Schoenen Kopen Nette Pikolinos Bristol M7j Heren wPO8nk0X
CentrumPiusstraat Schoenmaker Tilburg 40 Martin's Schoenservice O0N8nwPkX